10 Mart 2014 Pazartesi

Doğru Eş Seçim Kriteri

                       


Ünlü bir italyan yönetmenin kızı 2. evliliğini yapmış ve hala çok mutsuzmuş. Bir türlü doğru eş seçemediği için babasına serzenişde bulunmuş. Babası dinlemiş dinlemiş tek bir yanıt vermiş' O adamdan boşan ve yeni birini bul.' kızı babasını dinlemiş ve zaten mutsuz olan evliliğini sonlandırmış.
Sonra bir başkasına aşık olmuş ve babasını yanında soluğu almış. Babasına doğru kişi bu mu nasıl karar vereceğim diye sorunca babasından yine tek cümlelik cevap:

- Adama bir yavru kedi hediye et, adamı gözlemle sonra bana anlat.
Kız gitmiş yavru bir kedi hediye etmiş ve gözlemini bir süre sonra babasına anlatmış. Çok iyi davrandığını ona baktığını şefkat gösterdiğini anlatınca babası 'kaçırma o adamı evlen' demiş. Kızı evlenmiş ve çok mutlu olmuş. Aradan yıllar geçmiş kız babasının yanına gelmiş. Çok mutlu bir evliliği olduğunu, eşinin doğru kişi olduğunu nereden anladığı sormuş. Babası şöyle cevap vermiş:
-Erkeklerin kedilere olan tavırları ile eşlerine olan tavırları arasında benzerlik vardır. Çünkü kediler yumuşacık tüylerinin altına saklanmış kadınlardır ' kız önce bir şey anlamamış, babasına şaşıran gözlerle bakmış. Babası gülümsemiş.
-Tıpkı kadınlar gibi: kaprislidirler, ne zaman tırmalayacakları belli olmaz, tepkilerini önceden sezemezsin, ani refleks gösterirler, senin sevmek istediğin zamanlarda senden kaçarlar, sonra en olmadık zamanlarda ilgi isterler, temizliklerine süslerine düşkündürler. Kız bunları dinledikten sonra gülümsemiş. Şimdi anlıyorum babacığım 6. karına neden evlenmeden önce köpek hediye ettiğini ve hala onunla  evli kalma nedenini..: ) güzel ve sağlıklı kalın...

6 yorum:

  1. çok sevindim bu bloğu bilmiyordum, yeni bloğun hayırlı olsun canım,
    bir eczacının gözlemlerini keyifle okuyacağım,
    resimdeki kedi tanıdık gibi :)

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş bir paylaşım :) gülümsettin beni...
    mutlu bir hafta olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. waooovv diyorummm, çok ilginç bir tespit :) :)

    YanıtlaSil
  4. ben bu hikayeyi çok severim esracığım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...