28 Ocak 2014 Salı

Pedikür Yaptırmak ve Sonrası

(Fotoğraf internetten)
                           
Pedikür yaptırıyordum ayağıma ara ara. Bir süre sonra pedikür öncesi  topuklarla karşılaşıyorsun.Pedikür bir kısır döngü gibi. Yaptırıyorsun bir süre sonra tekrar yaptırman gerekiyor. 
Neutrogena topuk bakım kremini kullandım. Ne söyleyeyim daha yeni kullanmaya başladım ve düzenli kullanmamama rağmen bayağı fark ettirdi.Öneririm.
Ana maddelerine gelince: Pantenol, B vitamini türevi. Bu maddenin dekspantenol hali bepanten merhemde  de vardı hatırlarsınız
. Sodyum hiyalüronat ve gliserin cilde doğal nemini kazandırıyor. Sodyum hiyalüranatı normalde göz de dahil vücudun bir sürü bölgesinde kendisininde ürettiği doğal bir madde. Su tutucu özelliğe sahip. Gliserin (Dinamit yapımında da kullanılan : )) yani dinamit gibi oluyoruz ) diğer adı  gliserol ise (E-422 kodu ile de görülebilir) hacmin 4 katı su absorbe edebilen madde.

İzmir' de Girit' li yaşlı bir teyze ile kalmıştım. Yaşı 80-85 civarı idi ama o kadar bakımlı idi ki... ' Bir kadının kendisine ne kadar baktığı, topuklarına gösterdiği özenden belli olur ' derdi. Galiba öyle. Kendine bakan kadınlar topuklarına da bakıyor.
Not: Şunu tüm kozmetik ürünlerde her zaman  hatırlatacağım. özel bir çalışma yapılmamışsa ve özel bir ibare yoksa,  Hamile yada emziren bir anne iseniz, doktorunuza sorup kozmetikleri öyle kullanın. Önemli olan bebişler. Güzel ve sağlıklı kalın..

6 yorum:

  1. kesinlikle.. hatta bir kadının kendine verdiği değer de ayaklarından belli olur... pedikür yaptırma işini pek sevemiyorum ben, manikür neyse de koca ayaklarımı uzatıp pedikürcü kızın önümde eğilerek oturması çok ama çok rahatsızlık veriyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın canım bir de yakalanabileceğin hastalıklar da cabası.

      Sil
  2. Merhaba sayfanızı yeni keşfettim. :) Zaten yeni sayılırmış :) Öncelikle hayırlı olsun diyeyim böyle güzel paylaşımlarınız için. Benim blogumdaki çekilişe de buyrun beklerim

    http://kizilcikserbetimm.blogspot.com.tr/2014/02/blogumun-ilk-ufackk-cekilisi.html

    İyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  3. hemen ziyarete geliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ben de bir aydır filan kullanıyorum. Dediğiniz gibi düzenli kullanılmasa bile çok etkili. 3 haftada bir gidiyordum pediküre. Bir ayı geçti hala iyi durumda ayaklarım. İyi bir seçim güle güle kullanın. :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...