29 Kasım 2013 Cuma

Saç Beyazlık Giderici Ürünler

                         

Biz bayanlar saçlarımızdaki beyazı görünce çok mutlu olmayız. En azından ben öyle. Farklı kimyasallarla boyarız, saçımıza kına yakarız, daha neler neler. Peki sağlığımız o arada ne alemde. Kurşunlar, nitratlar, benzenler, formaldehitler havada uçuşur. Kansorejen maddeler sağlığımızı tehdit eder durur, sonuç 15-20 gün sonra beyaz saça merhaba. Peki bu ürünleri kullanırken yada alırken neye dikkat edeceğiz?

Öncelikle satın aldığımız tüm ürünlerin faturasını saklamaya. Sağlık bakanlığına şikayet etmemiz gerekirse fatura bize yardımcı olacak çünkü.
Sonra kutu içeriğini iyi okumalıyız, paraben, kurşun, her türlü nitratlar ve nitritler, fotnaldehit bize zarar verecek maddeler onlardan uzak durmak lazım.Canım üzerinde yazmıyor hepsi diye düşünebilirsiniz, yada küçük küçük ne yazıyor okunmuyor, o zaman çabalayın derim.Yada kısaca

  • Faturasız ürün almayın
  • Faturalarını olası problemlere karşı saklayın
  • Ürünleri temin ederken ambalaj üzerindeki içerik bilgilerine dikkat ederek ambalajında özellikle “kurşun” beyan edilen ürünleri satın almayın
  • Kurşun ve kurşun bileşiklerini içeren ürünler hakkındaki şikayetlerini mutlaka bakanlığa  bildirin.

Birde bir hatırlatma ( bu sağlık bakanlığının sitesinde alıntıdır ) Dermojin Saç Renklendirici Gray Hair” adlı ürün için yapılan analiz sonucunda Kozmetik Yönetmeliğinin Kozmetik Ürünlerin İçermemesi Gereken Maddeler Listesi Ek II’nin 289 uncu sırasında yer alan ve sağlığa zararlı bir madde olan “kurşun” tespit edilmiştir. Bu nedenle 5324 sayılı Kozmetik Kanunu’nun 6 ıncı maddesi gereğince söz konusu ürün hakkında geri çekme ve piyasaya arzının yasaklanması işlemleri başlatılmıştır.


Bu ürüne rastlarsanız  ve almayı düşünürseniz üstteki yazıyı hatırlayın derim. Güzel ve sağlıklı kalın...

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...